Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

21.01.2015

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden voimavarat turvattava. Tiedote kirjallisesta kysymyksestä 19.11.2014.

Uusi Joutsenon vastaanottokeskuksen säilöönottoyksikkö on aloittanut toimintansa entisen Konnunsuon vankilan tiloissa. Hallinnollisesti yksikkö toimii sisäministeriön alaisuudessa.

Vastaanottokeskuksen säilöönotetuille on lain ja erilaisten kansainvälisten sopimusten mukaan järjestettävä käräjäoikeuden istunto omassa asiassaan eli turvapaikan hakemisessa tietyssä määräajassa. Käräjäoikeuksista vastaa oikeusministeriö.

Vastaanottokeskuksen päätöksiä tekemään tarvitaan Etelä-Karjalassa arviolta 600-800 käräjäoikeuden istuntoa vuodessa. Etelä-Karjalaan on saatu lisäresurssiksi vain puolen vuoden ajaksi yksi käräjäoikeuden tuomari ja sihteeri.

Tämä ei riitä. Etelä-Karjala tarvitsee jutturuuhkaa selvittämään kokovuotisesti käräjähenkilöstöä Suomen kansalaisten ja turvapaikanhakijoiden tarpeisiin.

Myös Suomen kansalaisilla on oltava oikeus siihen, että heidän oikeusturvansa on toimiva ja oikeusjuttunsa käsitellään nopeasti, viivytyksittä. Konnunsuon säilöönottokeskuksen turvapaikkapäätökset eivät saa aiheuttaa Suomen kansalaisten oikeusjuttujen pidennyksiä.

-Miten hallitus aikoo turvata Etelä-Karjalan käräjäoikeuden resurssit siten, että kansalaisten oikeusjuttujen ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat kohtuulliset ja käräjäoikeudella on riittävästi henkilökuntaa asioiden käsittelemiseksi?

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös