Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

29.06.2016

VR laskee lipunhintoja/ Lipunhintojen alentaminen parantaa VR:n kilpailukykyä. Julkaistu Elimäen Sanomissa 17.2.2016 ja Etelä-Saimaassa 18.2.2016.VR ilmoitti laskevansa kaukoliikenteen lipunhintojaan keskimäärin neljänneksellä. Lipunhinnat tulevat voimaan kaikkialla maassa. Lippuvaihtoehtoja on kaksi eli peruslippu tai säästölippu. Kausilippujen hinnat laskevat 25 % ja sarjalippujen hinnat jopa 35 %. Opiskelijat, eläkeläiset, lapset ja varusmiehet matkustavat aiempaa edullisemmin: alennusprosentit pienenevät mutta kokonaisalennus on suurempi.

Lipunhintojen laskeminen on hyvä muutos. Uudistuksella VR ottaa edullisen bussiliikenteen heittämän haasteen vastaan ja tekee itsestään kilpailukykyisemmän. VR:ää on kritisoitu kalliista hinnoista bussiliikenteen lisäksi henkilöautoiluun verrattuna, nyt tätä hintaeroa pyritään kuromaan kiinni. Kilpailukyky suhteessa lentoliikenteeseen paranee myös. Uudistuksella tulee olemaan vaikutusta esimerkiksi työmatkaliikenteessä.

VR on ollut viime vuosina esillä aikatauluongelmien ja junien kulkemattomuuden myötä, hintojen kalleuden takia ja junavuorojen lakkautusten myötä. On hyvä, että VR:llä on herätty kansalaisten toiveisiin ja asioita pyritään tekemään paremmin. VR on meidän kaikkien omistama; toivottavasti hintauudistuksella saadaan lisää junamatkustajia.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös