Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2016

Liikennekaari avaa suuria mahdollisuuksia. Tiedote, josta julkaistu osia Etelä-Saimaassa, Kouvolan Sanomissa ja Kymen Sanomissa 20.9.2016.

- On todella hienoa, että liikennekaaresta saatiin päätös. Asiaa on valmisteltu ja neuvoteltu koko alkuvuoden ajan, Torniainen iloitsee.

Liikennekaareen kootaan iso osa liikennelainsäädäntöä. Kaari lähtee uudesta ajattelusta, jossa asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset ovat etusijalla, jossa liikennemarkkinoille pääsee nykyistä helpommin ja jossa eri liikennemuotojen välisiä raja-aitoja poistetaan. Näillä kaikilla on ihmisten liikkumista ja palvelemista helpottava vaikutus; myös yrittäjyys lisääntyy sekä sitä kautta työllisyyttä paranee. Alan sääntely kevenee.

Uuden lainsäädännön myötä ja normeja vähentämällä luodaan edellytyksiä teknologian, digitalisaation ja uusien liiketoimintamallien käyttöönotolle perinteisten rinnalle. Rinnalla säilyvät kuitenkin esimerkiksi vanhat tavat tilata palveluja puhelimitse. Liikennekaari mahdollistaa paljon uutta ja on varmasti yksi edistyksellisimpiä alan lainsäädäntöjä maailmassa.

Joukkoliikenteestä ja esimerkiksi kimppakyydeistä tulee uudistusten myötä nykyistä houkuttelevampia liikennemuotoja, jossa yksin tapahtuva autoilu ja autojen omistamisen tarve vähenee. Ihmisten mahdollisuus asua haluamassaan paikassa kasvaa kyytimahdollisuuksien lisääntyessä.

- On hyvä, että taksiliikenne on mukana ja että alan huolenaiheet on huomioitu lainsäädännössä, Torniainen toteaa.

Uudistuksella on linkitys myös sote-uudistukseen. Julkisella rahalla saadaan enemmän palveluja, esimerkiksi Kela-kyytejä, kun kilpailua lisätään ja hinnat laskevat.

- Olen erittäin iloinen, että kansalaisia hyödyttävä, työllistävä, monipuolinen ja edistyksellinen lainsäädäntö saadaan vihdoin eteenpäin, Torniainen painottaa.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös