Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2016

Torniainen haluaa lisätä rakennusmestarikoulutuksen aloituspaikkoja. Tiedote, jota käytetty hyväksi Länsi-Saimaan Sanomien kirjoituksessa 29.9.2016.


Keskustan kansanedustaja Ari Torniainen jätti opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle kirjallisen kysymyksen rakennusmestarikoulutuksen aloituspaikkojen lisäämisestä.

-Haluan parantaa rakentamisen laadunvalvontaa. Rakennusmestari on tärkeä tekijä rakennustyömaalla muiden ammattilaisten kanssa. Hän valvoo ja vastaa, että rakentaminen menee oikein, suunnitelmien mukaan, Torniainen painottaa.

Tällä hetkellä tilanne rakennustyömailla on se, että erityisesti niillä alueilla, joissa rakennetaan paljon, rakennusmestareita ei tahdo riittää. On puhuttu jopa palkkakilpailusta pätevien kohdalla. Tämä ei ole pidemmän päälle terve ilmiö.

Rakennusmestareiden koulutusmäärä on vuosittain noin 400, oikea lukumäärä olisi mieluummin ainakin 600 rakennusmestaria vuodessa. Rakennusmestarikoulutukseen on saatava lisää aloituspaikkoja.

-Kannustan lisäämään suoraan alan aloituspaikkoja, koska yhteiskunnassa rakennetaan aina, Torniainen toteaa.

Hallituksen linjausten mukaan koulutusuudistusten tavoitteena on vahvistaa ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallista merkitystä. Rakennusmestarikoulutuksen lisääminen sopisi tähän tavoitteeseen hyvin. Rakennusmestarikoulutuksen saaneet pääsevät hyvin töihin ja työllisyyden paranemisen lisäksi yhteiskunnallista hyötyä saadaan parantuneena rakentamisen laadun varmistamisena.

-Aikooko valtioneuvosto lisätä rakennusmestareiden koulutuksen aloituspaikkoja riittävän rakennusmestarimäärän turvaamiseksi ja työmaalla tapahtuvan rakentamisen laadunvalvonnan varmistamiseksi? Torniainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
ympäristövaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös