Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2016

Torniainen kannattaa ajokorttikoulutusuudistusta. Tiedote, lähetetty 20.10.2016

Keskustan kansanedustaja Ari Torniainen on iloinen liikenne- ja viestintäministeriön käynnistämästä ajokorttikoulutuksen uudistuksesta.


- Ajo-opetuksen sääntelyä ollaan keventämässä. Ajokortin hinta on osin karannut jo tavallisen kansalaisen ulottumattomiin. Nyt ajokortin hintaa yritetään saada alemmaksi ja se on erittäin hyvä asia, Torniainen kehuu.

Liikenne- ja viestintäministeriö on käynnistänyt tarpeellisen ajokorttikoulutuksen uudistamisen. Tarkoituksena on saada myös vaihtoehtoiset opetustavat mahdollisiksi ja keventää samalla sääntelyä. Erittäin tärkeänä tavoitteena on myös alentaa kalliiksi paisuneita ajokorttikustannuksia. Uudistus koskee muita kuin kuorma- ja linja-auton kuljettamiseen oikeuttavia ajokorttiluokkia.

Ajokorttiopetusta on säännelty tiukasti opetussuunnitelman mukaisesti sekä autokouluissa että opetuslupaopetuksessa. Uudistuksen myötä avataan mahdollisuus yksilölliseen opiskeluun, saatavilla olevan tiedon käyttöön ja digitalisaation hyödyntämiseen. Jatkossa voitaisiin käyttää vapaasti muun muassa erilaisia digitaalisia opetus- ja oppimismenetelmiä, jotka vaikuttaisivat ajokortin hintaan alentavasti.

Nykyinen ajokortti on erittäin kallis ja uudistuksen myötä ajokortin suorittamiseen tulisi enemmän vaihtoehtoja. Ajo- ja teoriakokeet säilytettäisiin nykyisenkaltaisina mutta opetukseen tulisi vaihtoehtoja. Uudistuksesta käynnistyi lausuntokierros. Uudistus on osa hallituksen normienpurkuohjelmaa.

-Olen tyytyväinen, että uudistus vähentää opetuksen sääntelyä ja tuo lisää vaihtoehtoja ajokorttikoulutukseen. Ei ole oikein, että ajo-opetuksen tuntihinnat saattavat olla jopa yli 230 euroa per tunti. Niihin pyritään saamaan nyt tolkkua, Torniainen painottaa.

Ari Torniainen

kansanedustaja, Keskusta

liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös