Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2016

Maaseudun postinjakelu turvataan. Tiedote, jonka pohjalta julkaistu Länsi-Saimaan Sanomissa 10.11.2016

Postilakia uudistetaan ja hallituksen esitys uudeksi laiksi on lähtenyt lausuntokierrokselle.

-On erittäin hyvä asia, että myös maaseudun viisipäiväinen postinjakelu ollaan turvaamassa hallituksen uudessa postilakiesityksessä, Keskustan kansanedustaja Ari Torniainen iloitsee.

Postisääntelyä muutetaan vallitsevaa markkinatilannetta vastaavaksi. Uudistuksella vastataan nykyisiin asiakastarpeisiin ja turvataan postipalvelut koko Suomessa. Postinjakeluun tulee lisää yrittäjäpohjaisuutta ja digitalisaatiota hyödynnetään palveluja uudistettaessa.

Liikekaari ja uusi postilakiesitys tekevät mahdolliseksi jakelupalveluiden yhdistelyn ja kilpailuttamisen, joiden myötä pääsee syntymään uutta yrittäjyyttä. Kirjepostin sekä sanoma- ja aikakauslehtien määrä vähenee noin kymmenen prosenttia vuodessa ja siksi uudistusta tarvitaan. Henkilö-, tavara- ja postikuljetusten yhdistäminen tulee nykyistä joustavammaksi.

Jatkossa postin yleispalvelun tarjoaja ylläpitää sähköistä tietojärjestelmää, jota eri toimijat voivat hyödyntää uusia palveluja luodessaan. Lakiesityksen mukaan näkövammaisten pistekirjoituslähetykset muuttuvat maksuttomiksi.

- Olen tyytyväinen, että paljon takerrelleeseen postinjakeluun tehdään parannuksia ja asioita pyritään tekemään järkevämmin. Samalla halutaan turvata ihmisten tasavertaiset mahdollisuudet asua ja saada palveluja koko maassa, Torniainen kehuu.

Lakiuudistus toteuttaa hallituksen normienpurun kärkihanketta sekä edistää digitaalisen liiketoiminnan kasvua.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös