16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

08.03.2017

Ei veronkevennyksiä suurituloisille. Julkaistu Etelä-Saimaan verkkoversiossa 1.3.2017.


On hyvä, että olemme Keskustan eduskuntaryhmässä yksimielisiä, ettemme kannata 9.2. valtiovarainministeriössä julkaistun yritysverotustyöryhmän ansiotulo- ja osinkoverotukseen liittyviä esityksiä. Esitysten mukaan ansiotulon rajaveroastetta alennettaisiin noin 82 000–128 000 euroa vuodessa ansaitsevilla, toisaalta pienten osinkotulojen verotusta kiristettäisiin ja suurten osinkotulojen verotusta kevennettäisiin.

Esitykset eivät ole oikeudenmukaisia. Kaikkialla yhteiskunnassa on jouduttu säästämään ja kiristämään vyötä, siksi ehdotukset suurituloisten verohelpotuksista ovat nyt jotain aivan muuta kuin tämä yhteiskunta tarvitsee.

Jos verohelpotuksiin on tulevaisuudessa varaa, ne pitää suunnata pieni- ja keskituloisille. Arvonlisäverollisen vuosiliikevaihdon alarajan nostoa tulee tulevaisuudessa harkita, se antaisi pienyrityksille liikkumavaraa.

Mikäli liikkumavaraa yritysverotuksessa löytyy, pitää se suunnata ensisijaisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Verohelpotusten pitää olla työllisyyttä parantavia ja niillä ei pidä rapauttaa julkista taloutta.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta

Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu