Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2018

Liikenneväylien rahoitusta ei saa unohtaa. Julkaistu mm. Uutisvuoksessa 24.8.2018 ja Etelä-Saimaassa 26.8.2018.


Tiestön noin kahden ja puolen miljardin korjausvelkaa on vähennetty tällä hallituskaudella reilun 600 miljoonan lisärahoituksella verrattuna viime hallituskauteen; suunta on ollut hyvä ja oikea.

Nyt uusimmassa talousarvioehdotuksessa valtiovarainministeriö on ministeri Orpon johdolla leikannut perusväylänpidon korjausvelan vähentämiseksi tarkoitetun rahan kokonaan pois. Myös koko perustienpidon kokonaisrahoitusta on pienennetty. Tämä on vastoin parlamentaarisen liikennetyöryhmän linjausta ja on märkä rätti maakuntien tienkäyttäjien ja -rakentajien kasvoille.

Tiestön parannus vaatii lisää rahaa, jotta koko maassa pystytään asumaan ja alueiden yritykset toimimaan. On myös muistettava, että tienrakennus on merkittävä työllistäjä ympäri Suomen.

Valtiovarainministeri Orpo on nostanut esille myös noin 300 miljoonan euron veronkevennykset. Kaikkien kansalaisten on päästävä mukaan talouden nousukauteen ja verojen kevennysten sijaan pienituloisten asemaa on parannettava. Valtiovarainministeriön ja ministeri Orpon talousarviolinjaukset vaativat vielä muutosta oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Ari Torniainen
Kansanedustaja (kesk.)

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös