Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2018

Nopeusrajoitettuja pienautoja mopoautojen rinnalle. Tiedote. Julkaistu mm. Lappeenrannan Uutisissa 5.10.2018 ja Imatralaisessa 10.10.2018.


Kansanedustaja Ari Torniainen on tyytyväinen ministeriön esitykseen nopeusrajoitettujen pienautojen nostamisesta mopoautojen rinnalle uutena ajoneuvoluokkana.

Pienautoja voidaan jatkossa muuntaa alle 1500 kiloisista autoista nopeusrajoittimen avulla; autot on suunniteltu erityisesti ajatellen 15-17-vuotiaita mutta ajonopeuden katto voi olla tarkoituksenmukainen myös iäkkäillä kuljettajilla. Nopeus on rajoitettu 45 km/h. Kyseessä on uusi ajoneuvoluokka. Kevytautoksi voitaisiin muuttaa henkilöauto, joka on otettu käyttöön aikaisintaan vuoden 2014 jälkeen. Jatkossakin kevytauto saisi olla korkeintaan kymmenen vuoden ikäinen. Kevytauton voi myös muuntaa takaisin henkilöautoksi. Päällimmäisenä ajatuksena uudistuksessa on, että autojen kuljettajat voisivat näin käyttää hitaita autoja, jotka ovat kuitenkin suhteellisen uusia ja hyväkuntoisia.

- Kevytauto on kuljettajalle turvallisempi vaihtoehto kuin mopoauto ja lisää kuljettajien sekä kyydittävien turvallisuutta; uudistuksessa säilyy myös mahdollisuus mopoautojen käyttämiseen. Ajokorttivaatimukset ovat samat kuin mopoautolla, Torniainen painottaa.

Mopoautot säilyvät käytössä, samoin niiden verokohtelu on muuttumaton. Pienautoja verotetaan normaaliautojen mukaan.


Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen


Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös