Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2018

Lisätalousarviossa rahaa perusväylänpitoon. Tiedote 23.10.2018.Kansanedustaja Ari Torniainen on tyytyväinen liikenteen lisärahoihin ja kasvua tukeviin toimiin tämän vuoden toisessa lisätalousarviossa. Perusväylänpitoon tulee yhteensä 30 miljoonan euron lisäys tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen, teiden talvikunnossapidon parantamiseen, korjausvelan vähentämiseen ja riista-aitojen rakentamiseen. Näiden lisäksi perusväylänpitoon on tulossa 16 miljoonan euron lisäys korjausvelan vähentämiseen muun muassa siltoja korjaamalla.

- Perusväylänpito on kaivannut lisää rahaa ja on hyvä, että lisärahoitusta on löydetty tällekin vuodelle. Korjausvelkaa on saatu lyhennettyä tällä hallituskaudella paljon ja sitä on lyhennettävä jatkossakin. Kaakkois-Suomi tarvitsee ehdottomasti lisärahaa tästä perusväylänpidon potista, Torniainen painottaa.

Muitakin tärkeitä lisätalousarviokohteita on löydetty. Esimerkiksi eri alojen osaajapulan helpottamiseksi lisätään lyhytkestoista ja nopeavaikutteista koulutusta yhteensä 40 miljoonalla euroa ja suomalaisen ruoantuotannon kannattavuusongelmia helpotetaan 7,5 miljoonalla eurolla. On myös tärkeää, että veteraanien kuntoutukseen sekä kotiin vietäviin palveluihin tulee yhteensä 19,3 miljoonan euron lisämäärärahaa, joilla mahdollistetaan kaikkien veteraanien pääsy heille tarjottuihin palveluihin.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös