16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

01.12.2020

Hallitusohjelmassa on paljon hyvää. Julkaistu Lappeenrannan Uutisissa 26.6.2020


Pitkien neuvottelujen kautta Suomeen saatiin viiden puolueen hallitus ja sille laaja ohjelma. Uusi hallitusohjelma on luonnollisesti kompromissi, joka sisältää kaikkien hallitukseen osallistuvien puolueiden näkemyksiä. Hallitusohjelman kantavana linjana on vähentää eriarvoisuutta ja parantaa erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien asemaa. Myös eri alueet on huomioitu ohjelmassa.

Olen tyytyväinen myös Kaakkois-Suomelle tärkeiden asioiden kirjaamisesta hallitusohjelmaan. Hallitusohjelmaan on saatu konkreettinen lausuma Saimaan kanavan sulkujen pidentämiseksi. Järvimatkailun edistämiseksi ja vesien laadun parantamiseksi voidaan toteuttaa kanavahankkeita yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Kutilan kanavaa voidaan siis tällä hallituskaudella viedä eteenpäin, mikäli alueelta löytyy yhteistä tahtoa.

Suomi on laaja maa ja hyväkuntoinen liikenneverkko on välttämättömyys koko maassa. Näin on myös Kaakkois-Suomessa. Tärkeää on, että hallitusohjelmassa päätettiin perustienpitoon 300 miljoonan euron vuosittainen tasokorotus. Yksityistiet saavat vuosittain 20 miljoonaa euroa. Näitä ajettiin vahvasti hallitusneuvotteluissa ja niillä molemmilla on myös työllisyysvaikutuksia.

Talvikunnossapidon rahoitukseen tuli pysyvä 20 miljoonan euron korotus perusväylänpidon sisällä. Lisäksi kävely- ja pyörätiehankerahoihin tuli korotus, jolla houkutellaan kuntia mukaan. Itärata –hankkeen suunnittelu käynnistetään.

Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämisestä on kirjaus hallitusohjelman taustapapereissa, samoin valtatie 13:n peruskorjaus vaarallisella Myttiönmäen kohdalla on tärkeä toteuttaa, vaikka siitä ei ole erillistä kirjausta hallitusohjelmassa.

Olen erittäin iloinen, että viime kaudella tehdyn liikuntapoliittisen selonteon kirjauksia viedään tällä hallituskaudella toteutukseen. Sillä on merkitystä paitsi liikunnalle ja urheilulle, myös parhaimmillaan suuri vaikutus sosiaali- ja terveyskulujen pienentämisessä.

Hallitusohjelmassa on siis paljon hyviä asioita, jotka parantavat tavallisten ihmisten elämää ja alueiden elinvoimaa. Toteutus ratkaisee.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta

Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu