16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

22.12.2020

Keskustan Hoskonen, Honkonen ja Torniainen: Metsien sosialisoinnille laitettava piste. Kannanotto, julkaistu Maaseudun Tulevaisuus ja Suomenmaa 22.11.2019.


Keskustan ympäristövaliokunnan jäsenet kansanedustaja Hannu Hoskonen, kansanedustaja Petri Honkonen ja kansanedustaja Ari Torniainen muistuttavat, että maakuntakaavat eivät ole suojeluvälineitä.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan (20.11.) Uudenmaan Ely-keskus on kieltänyt metsänkäyttöilmoituksen mukaisia hakkuita, perusteena valmisteluvaiheessa oleva maakuntakaava. Kyseisille alueille on pohdittu kaavaan ns. sl-merkintää eli luonnonsuojelualuemerkintää.

- Outo tilanne on metsänomistajille kohtuuton, toteavat keskustaedustajat.

Ely-keskuksen ratkaisu ei ole kestävällä pohjalla. Kyse on tuumailuvaiheessa olevasta, ei voimassa olevasta maakuntakaavasta. Maakuntakaavan alustavien suunnitelmien perusteella Ely-keskus on kuitenkin sivuuttanut omaisuuden suojan täysin. Kansalaiset ovat ostaneet metsää ja maata, ja nyt heidät yllättäen pistetäänkin odottamaan maakuntavaltuuston ratkaisua. Välivaiheen aikana he eivät saa tehdä metsissään esimerkiksi hakkuita.

Kansanedustajakolmikko vaatii myös puuttumista maiden pilkkahinnalla tehtäviin pakkolunastuksiin. Lunastustilanteessa maanomistajille maksettavia korvauksia on korotettava roimasti, jotta toiminta saadaan oikeudenmukaisemmalle pohjalle. Lunastuslaki onkin uusittava maanomistajien omaisuudensuojan parantamiseksi. Vantaan sukutilan sosialisoinnin kaltaisia oikeusmurhia ei tule enää tapahtua.

- Ihmisten huoleen omaisuudensuojasta on vastattava. Ei ole oikein, että maanomistajat joutuvat seuramaan sivusta maidensa laillista ryöstöä, keskustaedustajat sanovat. On erittäin tärkeää, että perustuslain takaama täyden korvauksen vaatimus täyttyy ja maanomistajien tasapuolinen kohtelu toteutuu kaikissa lunastustoimituksissa.

Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu