16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

22.12.2020

Veteraaneille lisärahaa, puolisoille kuntoutusta. Julkaistu Itä-Savo 23.11.2019, Länsi-Saimaan Sanomat 29.11.2019 ja Itä-Häme 30.11.2019.

On erittäin tärkeää, että veteraanien rintamalisää nostetaan ja puolisoiden kuntoutusta parannetaan. Parannus ei tullut yhtään liian aikaisin. Eduskunnassa sovittiin veteraanien rintamalisän nostamisesta 125 euroon kuukaudessa eli 2,5 kertaiseksi. Korotus tulee voimaan ensi vuoden huhtikuussa. Eduskunnan päätös pohjautuu veteraaniliittojen valtuuskunnan vetoomukseen veteraanien aseman parantamisesta.

Samalla sotaveteraanien puolisoiden kuntoutukseen pääsyä helpotetaan. Vaikeavammaisten sotainvalidien aviopuolisoiden kuntoutusoikeuteen liittyvää haittaraja-astetta alennetaan nykyisestä 50 prosentista 30 prosenttiin. Jatkossa aviopuolisoihin sovelletaan samaa haittaraja-astetta kuin leskien kohdalla.

Muutokset maksavat vuositasolla noin kuusi miljoonaa euroa. Rahat on luvattu valtion talousarvioon ja parantavat sitä kautta edes hieman sekä veteraanien ja puolisoiden rahatilannetta. Näiden päätösten kautta kunnat voivat myös tarjota parempia palveluja kunniavanhuksillemme.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta

Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu