16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

23.12.2020

Hitas-järjestelmä ei toimi tarkoituksenmukaisesti. Tiedote, julkaistu Suomenmaa 20.12.2019.

Keskustan kansanedustaja Ari Torniainen teki kirjallisen kysymyksen hitas-järjestelmän toimivuudesta.
Hitas-järjestelmä luotiin 1970-luvulla ja sen tavoitteena oli vastata omistusasuntojen rajusti nousseisiin hintoihin Helsingissä. Asunto-ongelmat eivät ole loppuneet niistä vuosista, vaikka hitas-järjestelmä on edelleen käytössä: Helsingissä asuminen on erittäin kallista.

- Hitas järjestelmällä oli hyvä tarkoitus ja edelleen se palvelee ainakin jotenkin tarkoitustaan. Yhden hitas-asunnon omistavia henkilöitä ja tai perheitä on 13 000. Useamman kuin yhden hitas-asunnon omistajilla on hallussaan yhteensä runsaat 700 hitas-asuntoa. Järjestelmän alkuperäisenä tarkoituksena oli, että asunto ostetaan omaksi kodiksi, Torniainen toteaa.

Nyt on tiedossa, että enimmillään jotkut omistavat jopa kymmenen hitas-asuntoa ja Helsingin päättävillä paikoillakin on ihmisiä, joilla on useampia hitas-asuntoja omistuksessaan. Asuntoja käytetään näissä tapauksissa sijoitustoiminnassa.

- Mielestäni järjestelmää pitäisi näiltä osin päivittää. On aiheellista kysyä, aikooko asianomainen ministeri puuttua hitas-asuntojen käyttämiseen sijoitustoiminnassa esimerkiksi muuttamalla sääntöjä siten, että asuntoja ei voisi omistaa kuin yhden kerrallaan ja asunnossa pitäisi itse asua, Torniainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

Lisätietoja: Ari Torniainen, puh. 050 5120422
kansanedustaja, Keskusta
rakennusinsinööri
ympäristövaliokunnan jäsen

Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu