16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

23.12.2020

Tärkeitä liikennehankkeita Etelä-Karjalaan ensi vuonna. Julkaistu Etelä-Saimaa 11.12.2020.


Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen teiden, rautateiden, vesireittien sekä kevyen liikenteen väylien parannusrahoista ensi vuoden valtion budjetissa.

- Paikalliset asukkaat ovat toivoneet jo useita vuosia Kasukkalan koulun kohdalle kevyenliikenteen väylää ja nyt se vihdoin saadaan. Rakentamisrahaa on varattu 370 000 euroa. Kevyenliikenteen väylä helpottaa lasten turvallista liikkumista Kasukkalassa, Torniainen iloitsee.

- Yksityisteihin saatiin 30 miljoonaa euroa aiemmin ajatellun 13 miljoonan euron sijaan. Se on hyvä asia, koska monien yksityisteiden kunto on huono erityisesti märkien ja lämpimien talvien takia. Yksityisteitä parannetaan koko maassa, Torniainen muistuttaa.

- Perusväylänpidon nettomääräraha on noin 1,4 miljardia euroa, johon sisältyy parlamentaarisen työryhmän esityksen mukainen 300 miljoonan euron pysyvä tasokorotus, Torniainen huomauttaa.

- Koko Kaakkois-Suomen elinkeinoelämää ja ihmisiä hyödyttävät hankkeet eli Saimaan kanavan sulkujen pidentäminen ja Joutseno-Imatra- välin kaksoisraiteen rakentaminen saa käynnissä olevan hankkeen loppurahoituksen ensi vuonna. Hankkeita on nostettu esille jo pitkään ja nyt ne vihdoin toteutuvat. Molemmista hankkeista on hyötyä vuosikymmeniksi eteenpäin, Torniainen painottaa.

Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422
kansanedustaja
Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja


Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu