16
Etusivu
Henkilötietoja
Arvoni
Kalenteri
Galleria
Blogit
Ota yhteyttä
Ari Facebookissa
Keskusta
 

Takaisin edelliselle sivulle

23.12.2020

Finrailin liikenteenohjauskeskus tulee säilyttää Kouvolassa. Yhteiskannanotto, julkaistu Kouvolan Sanomat 12.12.2020.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ja Kouvolan Sanomissa 10.12. olleessa artikkelissa kerrottiin rautatieliikenteen ohjauksesta vastaavan Finrail Oy suunnitelmista ohjauskeskusjärjestelmän uudistamiseksi. Suunnitelman ytimessä olisi liikenteenohjauksen keskittäminen ja Kouvolan toimintojen pääasiallinen siirtäminen Helsinkiin.

Mielestämme keskuksen siirtämissuunnitelmia ei pidä viedä käytäntöön vaan pitää ehdottomasti tehdä linjaus, jolla liikenteenohjauskeskus säilyy Kouvolassa. Kouvolassa on nyt noin 90 työntekijää. Suunnitelmien mukaan Helsingin ja Kouvolan ohjauskeskuksissa alkavat yt-neuvottelut 15.12., jotka kestävät tammikuun loppupuolelle. Sen jälkeen tehtäisiin päätös ohjauskeskusten siirrosta. Siirtoa ei pidä viedä käytäntöön.

Emme hyväksy liikenteenohjauksen keskittämistä Helsinkiin, vaan mielestämme Kouvola on hyvä paikkakunta liikenteenohjauskeskukselle. Kouvolaan on keskitetty valtakunnallinen rautatiealan koulutus ja liikenteenohjaukselle rakennettu uudet tilat. Teknisiä esteitä Kouvolan valinnalle ei ole.

Olemme olleet yhteydessä ministereihin tästä asiasta. Nyt tarvitaan aikalisä ja suunnitelmien uusi pohdinta.

Suna Kymäläinen, kansanedustaja, SDP, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja
Ari Torniainen, kansanedustaja, Keskusta, liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja
Paula Werning, kansanedustaja, SDP, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Kuva
alapalkki

Kaakon Nettipalvelu Oy
Layout: Huhtikuu