Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

13.02.2023

Etelä-Karjala vetoaa hallitukseen Luumäki-Joutseno kaksoisraiteen rakentamiseksi (julkaistu Etelä-Saimaa 18.12.2020)

Vetoomuksessa toivotaan, että kaksoisraide tehtäisiin heti koko Luumäki-Imatra -välille. Etelä-Karjalan suuret tehtaat, kaupungit ja kansanedustajat ovat lähettäneet hallitukselle vetoomuksen Luumäki-Joutseno -kaksoisraiteesta.

Yhteisessä vetoomuksessa toivotaan, että Luumäki-Joutseno -kaksoisraide rakennettaisiin suoraan nykyisen kaksoisraideprojektin yhteydessä eikä erillisenä hankkeena mahdollisesti myöhemmin.
Nyt rakennetaan kaksoisraidetta Joutsenon ja Imatran välille samalla, kun rataa parannetaan Luumäelle asti. Vetoomuksessa toivotaan, että kaksoisraide tehtäisiin heti koko Luumäki-Imatra -välille.

Lisäksi vetoomuksessa toivotaan Lauritsalan ratapihan laajentamista nykyistä pidempiä junia varten ja Imatra-Svetogorsk -raideliikenne.

Allekirjoittajien joukossa Kai Roslakka, Niina Malm ja Suna Kymäläinen

Yhteinen vetoomus koottiin Etelä-Karjalan liiton aloitteesta. Sen allekirjoittivat maakuntajohtaja Satu Sikasen lisäksi UPM:n tehtaanjohtaja Vesa Volmari, Stora Enson tehtaanjohtaja Mikko Nieminen, Lappeenrannan ja Imatran kaupunginjohtajat Kimmo Jarva ja Kai Roslakka sekä Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen.

Vetoomuksen allekirjoittivat myös Etelä-Karjalan kansanedustajat Jukka Kopra (kok.), Hanna Holopainen (vihr.), Anneli Kiljunen (sd.), Suna Kymäläinen (sd.), Niina Malm (sd.), Jani Mäkelä (ps.) ja Ari Torniainen (kesk.).

Vetoomus lähetettiin pääministeri Sanna Marinille (sd.), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle (sd.) sekä valtiovarainministeri Matti Vanhaselle (kesk.).

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös