Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

13.02.2023

Raideliikenteen valtakunnallinen ohjauskeskus Kouvolaan. Kirjoitus 9.2.2021.


Kouvola on raideliikenteen osaamiskeskittymänä ja ratojen vilkkaana solmukohtana luontevin ja järkevin paikka valtakunnalliselle raideliikenteen ohjauskeskukselle. Asia on keskusteluttanut paljon ja siitä on tullut runsaasti yhteydenottoja.

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy on linjannut kehittävänsä liikenteenohjaustaan turvallisemman, sujuvamman ja ympäristöystävällisemmän junaliikenteen varmistamiseksi. Yhtenä osana Fintraffic tarkentaa muun muassa toimitilasuunnitelmiaan.

Fintrafficin mielestä Kouvolaa on tuettava rautatieliikenteen osaamiskeskittymänä. Alueella on jo ohjauskeskustoiminnan lisäksi asiantuntija- ja kehitystehtäviin liittyvää toimintaa. Kouvolan asemaa vahvistettaisiin raideliikenteen digitalisaatioon liittyvässä järjestelmien kehittämisessä ja testauksessa sekä alueellisissa suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä. Kannatan Kouvolan rautatieliikenteen osaamiskeskittymän vahvistamista lämpimästi.

Valtakunnallisesta raideliikenteen ohjauskeskuksesta ei ole tehty vieläkään linjausta. Nyt on tärkeää, että asiassa tehdään päätös nopeasti ja Kouvolan kannalta positiivisesti, jotta nykyiset työntekijät pääsevät yllänsä olevasta työpaikkojensa epävarmuudesta ja suoranaisesta menettämisuhkasta. Valtakunnallinen ohjauskeskus pitää perustaa Kouvolaan.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös