Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

13.02.2023

Nopeita nettiyhteyksiä kaikkialle Suomeen. Julkaistu Suomenmaa 15.3.2021, Uutisvuoksi 17.3.2021,

Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Torniainen on erittäin tyytyväinen hallituksessa linjatusta ennätyksellisen suuresta rahoituksesta nopeisiin tietoliikenneyhteyksiin koko Suomessa.

Jo aiemmin päätetyn kansallisen laajakaistarahoituksen suuruus on 5 miljoonaa euroa. Sen lisäksi hallitus on osoittamassa EU:n elpymisvälineestä 50 miljoonaa euroa ja maaseuturahastosta 16 miljoonaa euroa nopeisiin laajakaistayhteyksiin tuleville vuosille. Yhteispotti tuleville vuosille on historiallisen suuri, yli 70 miljoonaa euroa. Jopa 80-100 000 uutta taloutta saa nopeat tietoliikenneyhteydet.

- Keskusta on vaatinut lisärahoitusta nopeisiin, vakaisiin ja varmatoimisiin tietoliikenneyhteyksiin koko maahan. Nyt päätetyllä rahoituksella rakennetaan nopeita yhteyksiä kaikkialla Suomessa ja parannetaan ihmisten asumis-, yrittämis- ja etätyömahdollisuuksia myös niillä alueilla, joihin markkinaehtoiset nopeat yhteydet eivät muuten tulisi. Tulevaisuudessa tarvitaan sekä valokuitua että mobiililaajakaistaa - ne tukevat toisiaan, Torniainen painottaa.

- Hyvä, että nyt tehdään samalla kertaa periaatepäätökset kaikista tuista. Laajakaistakokonaisuus on iso piristysruiske alueille ja antaa niin maatilojen kuin muidenkin yritysten toiminnalle lisämahdollisuuksia. Etätyötä tekevät voivat valita asuinpaikkakuntansa nykyistä vapaammin ja myös yhteyksien vapaa-ajankäyttö helpottuu. Ihmisten monipaikkainen elämä tulee mahdolliseksi, Torniainen korostaa.
EU-rahoituksella tuettavissa hankkeissa eli valtaosassa ohjelman toteutusta vaatimustaso on vähintään 100/100 megabittiä sekunnissa. Usein tämä tarkoittaa valokuituverkkoa. Jo budjetoitua rahoitusta voidaan käyttää myös nopeisiin mobiiliyhteyksiin.

Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422
kansanedustaja
eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös