Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

13.02.2023

Keskustan Torniainen: Kokoomukselta puuttuu esitys liikenteen kokonaisverouudistukseen. Julkaistu Ilta-Sanomat ja Verkkouutiset 28.5.2021.

Kokoomuksen liikennepoliittinen kuntavaaliavaus on osin samansuuntainen kuin Keskustan liikennelinjaus lokakuulta 2020. Keskusta ei kannata ruuhkamaksuja tai polttoaineveron nostoa mutta haluaa autoilun aseman tunnistamista, kokoomus on tässä samaa mieltä.

Autoveron suhteen näkemykset eroavat.

Autovero on progressiivinen vero ja koskee suhteessa enemmän kalliita, runsaspäästöisiä autoja kuin edullisempia ja vähäpäästöisempiä autoja. Autoveron poisto suosisi siis yhteiskunnan varakkainta väestönosaa ja runsaspäästöisiä autoja.

- Autoveroa ei tyypillisesti ole tai se on matala niissä maissa, joissa on paljon omaa autoteollisuutta. Suomessa autoteollisuuden merkitys on vähäisempi. Autovero on tärkeä tulo valtiolle ja sen poistaminen vaatisi verotuksen suuntaamista muualle tai lisää säästöjä, jotka iskisivät erityisesti palveluihin, Torniainen korostaa.
- Autoveron poisto kuulostaa hyvältä ja helpolta ratkaisulta mutta keskusta ei kannata autoveron nopeaa poistamista, koska se aiheuttaisi isot verotulojen menetykset. Jos autovero poistetaan, on kysyttävä, mistä kokoomus hankkisi korvaavat tulot valtiolle, Torniainen kysyy.
- Kokoomukselta puuttuu esitys liikenteen kokonaisverouudistukseen, keskustalla sellainen on jo, Torniainen toteaa.

Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422
kansanedustaja
eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös