Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

27.02.2023

Ajokortteja saatava helposti koko Suomessa. Julkaistu ainakin Suomenmaa 21.10.2021.Traficom on kilpailuttamassa tutkinto- ja lupapalveluiden tuottamisen. Keskustan kansanedustajat Hanna Huttunen ja Ari Torniainen ovat huolissaan liikenne- ja viestintävirasto Traficomin suunnitelmista, joiden mukaan tutkinto- ja lupapalvelupisteitä ollaan karsimassa 94:stä huomattavasti alaspäin, jopa 40:ään, vuoden 2023 alusta. Traficom perustelee palvelupisteiden karsimista muun muassa ajokorttidirektiivillä. Asia on lausunnoilla 25.10. asti.

Tutkinto- ja lupapalveluverkoston heikentäminen alle puoleen tarkoittaisi muun muassa ajokorttien ajokokeen (entinen insinööriajo eli inssi) suorittamispaikkojen vähentämistä. Keskusta ei kannata tutkinto- ja lupaverkoston harventamista, sillä se vaikeuttaa ihmisten, usein nuorten, ajokortin saamista, Torniainen painottaa.


Keskustan mielestä tutkinto- ja lupapalveluiden pitää olla kohtuullisen matkan päässä ja esimerkiksi suunnitelmissa oleva Itä-Suomen, johon kuuluvat tässä Pohjois-Savo ja -Karjala sekä Etelä-Savo, toimipisteiden karsiminen kuuteen on aivan liikaa. Itä-Suomessa on pitkät välimatkat ja toimipisteitä tarvitaan enemmän kuin kuusi. Myös muualla Suomessa tarvitaan toimipisteitä lähelle ihmisiä, Huttunen toteaa.


Vaikka palvelua ei käytetä kovin usein, se on kuitenkin merkittävä osa monien ihmisten elämää. Ajokortteja ajetaan suhteessa enemmän suurten kaupunkien ulkopuolella, koska auto on siellä välttämättömyys. Siksi toimipisteverkoston pitää olla kattava koko Suomessa, Huttunen ja Torniainen paaluttavat.


Lisätietoja:

liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ari Torniainen, kesk., p. 050 5120 422

Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Huttunen, kesk., p. 050 5143 582

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös