Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

27.02.2023

Aluevaaleissa vaikutetaan soten lisäksi pelastuspalveluihin. Julkaistu Suomenmaassa 5.1.2022,


Uudet aluevaltuustot ovat tärkeässä asemassa, kun sote-alueita rakennetaan maakuntiin. Järjestäjien määrä vähenee. Etelä-Karjalassa ollaan tässä pitemmällä kuin monella muulla alueella mutta silti meilläkin on parannettavaa. Vaaleilla valittavat valtuutetut päättävät ihmisille tärkeistä sosiaali- ja terveyspalveluista sekä myös pelastustoimesta.

Sote- palveluiden on oltava lähellä ihmisiä kaikkialla maakunnassa ja hoitoon on päästävä nopeasti. Keskustan mielestä jokaisessa kunnassa on oltava vähintään yksi sote- asema. Meillä Etelä-Karjalassa tulisi kehittää esimerkiksi omalääkärijärjestelmää. Tietotekniikkaa on hyödynnettävä terveyspalveluissa mahdollisimman laajasti nopean hoitoon pääsyn ja hoitoketjujen saumattomuuden varmistamiseksi. Ambulanssin on päästävä nopeasti avuntarvitsijan luo.

Sosiaalipuolelta on saatava apua tarvittaessa; sosiaalipuoli linkittyy usein perusterveydenhuoltoon ja nyt ne siirtyvät saman hallinnon alle.

Pelastuspuoli on jäänyt vähälle keskustelulle sote- uudistuksessa. Palo- ja pelastustoimet eivät katso kellonaikaa tai päivää- kun hätä iskee, niiden on toimittava ja oltava ihmisten saatavilla kaikilla alueilla nopeasti. Palo- ja pelastustoimi tarvitsee riittävän rahoituksen sekä vakinaisille- että sopimuspalokunnille, jotta niiden toiminta turvataan.

Aluevaalit vaikuttavat kaikkien meidän kansalaisten elämään, siksi kannattaa äänestää.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
aluevaaliehdokas

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös