Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

27.02.2023

Hieno päätös! LUT:n opetus laajenee historiallisesti. Julkaistu Kymen Sanomissa 10.1.2022 ja Etelä-Saimaassa 10.1.2022,
Kulttuuri- ja tiedeministeri Antti Kurvinen (kesk.) on päättänyt opetuksen merkittävästä laajentamisesta suomalaisissa korkeakouluissa. Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) iloitsee yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan saamisesta Lappeenrantaan LUT:n yliopistoon ja LAB-ammattikorkeakoulun tekniikan opetuksen laajenemisesta.- Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan saaminen Etelä-Karjalaan on historiallinen päätös ja vahvistaa selvästi LUT:a yliopistona. Paikalliset nuoret, yrityselämä ja koko Kaakkois-Suomi hyötyvät päätöksestä. Tätä on toivottu ja odotettu, Torniainen kommentoi tyytyväisenä.


- On tärkeää, että LUT, Lappeenranta ja Etelä-Karjala ovat seisoneet hankkeen takana yksituumaisena. Laajentumiselle on erinomaisen hyvät perusteet ja ministeri kuuli nyt alueen toiveita tarkkaan, Torniainen painottaa.


- Olen erittäin tyytyväinen, että LUT laajenee. Tällä on kauaskantoisia vaikutuksia veto- ja pitovoimatekijänä myös jatkossa. Päätöksestä näkee, että sillä on merkitystä, millaisia arvovalintoja politiikassa tehdään. Päätös on aluepoliittisesti erinomainen Etelä-Karjalalle ja koko Kaakkois-Suomelle, Torniainen korostaa.


Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422

kansanedustaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös