Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

27.02.2023

Kyläkauppatukea yhdeksälle kaupalle Etelä-Karjalassa. Tiedote 12.1.2022.


Ruokavirasto on myöntänyt kyläkauppatukea maaseudun päivittäistavarakaupoille. Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) on erittäin tyytyväinen Etelä-Karjalan lähikauppojen saamasta tuesta. Tuen tavoitteena on turvata ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla ylläpitämällä ja lisäämällä palveluiden monipuolisuutta. Tukea myönnettiin edellisen kerran vuonna 2019.

- Etelä-Karjalassa yhteensä yhdeksän kyläkauppaa saa nyt tukea. Kaupat ovat Uukuniemen kyläkauppa Parikkalassa, Jakeluasema ja Kahvio Suutari Savitaipaleella, Pata K&P Rautjärvellä, Etelä-Karjalan Osuuskauppa Luumäellä, Lemillä, Parikkalassa ja Ylämaalla, Röksän kauppa Parikkalassa sekä Sapeki Ruokolahdella, Torniainen listaa.


- Tuista on hyötyä maaseudun elinvoiman säilyttämisessä ja lähipalveluiden turvaamisessa. Kauppoja tarvitsevat niin alueilla jatkuvasti asuvat ihmiset kuin paikalliset yritykset sekä osan vuodesta aikaansa viettävät mökkiläiset. Torniainen korostaa.

- Kyläkaupoista saadaan myös muuta kuin päivittäistavaroita eli esimerkiksi posti-, polttoaine-, käteisnosto- ja apteekkipalveluita. Kyläkaupat ovat tärkeä osa lähi- ja paikallispalveluita sekä ihmisten kohtaamispaikka, Torniainen muistuttaa.

- Toivottavasti tuki auttaa myös omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa, Torniainen painottaa.


Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422

kansanedustaja


Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös