Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

27.02.2023

Lisätalousarviosta vihdoin rahaa kulttuurille, liikunnalle ja urheilulle. Julkaistu Suomenmaassa 3.2.2022.

Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen kulttuurin, liikunnan ja urheilun saamiin lisätalousarviorahoihin.

Lisätalousarviossa esitetään opetus- ja kulttuuriministeriölle yhteensä noin 28 miljoonan euron lisämäärärahaa kulttuuri- ja taidelaitoksille sekä kulttuurialan yhteisöille maksettaviin korona-avustuksiin. Taiteen edistämiskeskukselle esitetään noin 34 miljoonan euron lisämäärärahaa taiteen ja kulttuurin alan yksilöille ja yhteisöille koronavirustilanteen vaikutusten vähentämiseen. Liikunnan ja urheilun tapahtumien tukemiseen sekä ylimpien sarjojen toiminnan turvaamiseen esitetään 5,5 miljoonan euron lisämäärärahaa.

- Esitetyt lisämäärärahat ovat kädenojennus aloille, jotka ovat kärsineet korona-ajasta paljon ja kärsivät valitettavasti edelleen. Toivon, että koronarajoituksista päästään eroon helmikuun aikana eikä takapakkia enää tule. Toivottavasti teatterit, museot, konsertit, liikuntavuorot ja urheilutapahtumat täyttyvät pian kävijöistä, Torniainen toteaa.

- Kulttuurin, liikunnan ja urheilun merkitys ihmisten terveydelle on suuri. Tämä näkyy kaikenikäisissä aina lapsista ikäihmisiin. Harrastus- ja tapahtumatoiminta saadaan toivottavasti nyt auki. Kaikkia ihmisten hyvinvointia lisääviä yhteiskunnan toimia on tuettava, Torniainen painottaa.

Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422

kansanedustaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös