Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

28.02.2023

Torniainen teki kirjallisen kysymyksen lääkärihelikopterista. Julkaistu Etelä-Saimaassa 23.3. ja YLEllä 24.3.2022.Sote-ministeriryhmä teki 17.3. päätöksen Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoittamisesta Uttiin, Kouvolaan. Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) teki päätöksestä kirjallisen kysymyksen.

- Päätöksessä ei ole otettu huomioon kansalaisten yhdenvertaisuutta eikä kaikkia asiantuntijanäkemyksiä. Lappeenranta on helikopterille sopivampi paikka kuin Utti Etelä-Karjalan pohjoisosien, Saimaan saariston ja Savonlinnan seudun kannalta. Etenkin Saimaan saaristoalue on huonosti saavutettavissa muuten kuin helikopterin avulla. Utti sijoituspaikkana vaarantaa ihmisten nopean hoitoon pääsyn hätätilanteissa näillä alueilla, Torniainen huomauttaa.

Uttiin sijoitettuna helikopterin toimintasäde menee osin päällekkäin Helsinkiin sijoitetun lääkärihelikopterin kanssa ja se on kaukana ajatellun toiminta-alueen pohjoisosista. Helikopterin alueellinen kattavuus on Lappeenrannassa parempi kuin Utissa ja Lappeenranta on toiminta-alueen kannalta keskeisemmällä paikalla kuin Utti.
- Lappeenrannassa sijaitsee laajanpäivystyksen sairaala, jota lääkärihelikopteri palvelisi parhaiten, Torniainen painottaa.

- Miten asiasta vastaava ministeri aikoo turvata Etelä-Karjalan, Saimaan vesistön ja Savonlinnan seudun ihmisten nopean lääkärisaatavuuden tehdyn päätöksen myötä? Perustetaanko Etelä-Karjalaan nyt oma lääkärihelikopteri, jotta nopeat lääkärihelikopteripalvelut saadaan myös Etelä-Karjalan pohjoisosiin, Saimaan saaristoalueelle ja Savonlinnan seudulle? Torniainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös