Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

04.09.2012

Keskusta puolustaa yhtenäisenä koko maata. Mielipidekirjoitus Etelä-Saimaa 15.6.2012, Kymen Sanomat 16.6.2012 ja Kouvolan Sanomat 17.6.2012

On hienoa, että Keskustan näkemykset, puoluekokous ja henkilövalinnat kiinnostavat yli puoluerajojen.
Timo Vainikka kommentoi 13.6.2012 lehdessä Keskustan uuden puheenjohtajan Juha Sipilän linjauksia tulevaisuudesta. Sipilän hyvä linjapuhe kannattaa lukea kokonaan, että saa kokonaiskuvan hänen ajatuksistaan.

Keskustan mielestä Suomi on tuhansien mahdollisuuksien maa. Keskusta ei hyväksy hallituksen keskittävää linjaa vaan haluaa pitää koko maan asuttuna ja elinvoimaisena. Vainikka esittää, että elinvoimaisia kuntia voisi olla vain noin viisikymmentä.

Keskusta ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia eikä ohjaamista pakkoliittymiin. Keskusta ei sinällään vastusta kuntaliitoksia, niiden vaan tulee olla vapaaehtoisia ja kuntalähtöisiä. Kaikkea ei tule keskittää Kehä 3:n sisäpuolelle tai suuriin keskuksiin.

Vainikka viittaa Keskustan puoluekokouksen henkilövalintoihin. Puoluekokousedustajana totean vilpittömästi, että puolueemme sai hyvän puheenjohtajan ja puoluejohdon kokonaisuudessaan.
Puoluekokouksessa koko uusi puoluejohto sai myös puoluekokousedustajilta täyden tuen.

Ennen kokousta puheenjohtajaehdokkaista järjestettiin neuvoa-antava jäsenäänestys. On luonnollista, että piirin puheenjohtajana kuuntelin jäsenistöä ja tuin ehdokasta, jonka kannatus Karjalan piirissä oli reilusti yli 50 prosenttia. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tiilikainen kertoi tukevansa sellaista henkilöä, jonka puoluekokous valitsee puheenjohtajaksi.

Uusi puheenjohtaja saa edeltäjänsä tapaan minun ja Keskustan Karjalan piirin täyden tuen työlleen. Puheenjohtaja Juha Sipilän tuntien uskon, että myös me Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa saamme hänen tukensa toiminnallemme.

Keskusta lähtee eteenpäin yhtenäisenä, uusin kasvoin, toimimaan koko Suomen ja kaikkien suomalaisten hyväksi.

Ari Torniainen
kansanedustaja,
Keskustan Karjalan piirin puheenjohtaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös