Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

28.02.2023

Toivottu energiapaketti tulee nyt. Julkaistu Suomenmaassa 7.4.2022.
Varautumisen ministerityöryhmä päätti, että polttoaineen jakeluvelvoitetta alennetaan väliaikaisesti 7,5 prosenttiyksiköllä vuonna 2022 ja 7,5 prosenttiyksiköllä vuonna 2023. Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) iloitsee odotetusta ja toivotusta päätöksestä. Kehittyneiden biopolttoaineiden ja biokaasun lisävelvoitetta ei muuteta. Arvioitu vaikutus dieselin hintaan on n. 12 senttiä / litra. Tänä vuonna vaikutus voi olla tätäkin suurempi.Jakeluvelvoitteen väliaikainen lasku on erittäin hyvä päätös autoilijoiden kannalta. Se laskee polttoaineiden hintaa nimenomaan polttoainepumpulla, Torniainen iloitsee.


Hyvä myös, että sähköautojen hankintatukea ja taloyhtiöiden latausinfran tukea jatketaan, maaseutuyritysten biokaasuinvestointeja tuetaan, aiemmin on päätetty sähkö- ja kaasukäyttöisten paketti- ja kuorma-autojen hankintatuesta. Liikennesähkön ja -kaasun julkista jakeluinfraa tuetaan. Nämä kaikki ovat tärkeitä päätöksiä siinä, että vähennämme riippuvuuttamme tuontienergiasta, Torniainen painottaa.


Tärkeää on, että energiapakettiin kuuluu myös kotimaisen energian lisääminen muun muassa tukemalla öljylämmityksestä luopumista, turvetuotantoa varmistetaan huoltovarmuuden takaamiseksi ja metsähakkeen saatavuutta parannetaan; kaasun saamiseksi selvitetään nestekaasuinfran rakentamista. Pitkällä aikavälillä tehdään toimia omavaraisuuden vahvistamiseksi, fossiilisesta energiasta luopumiseksi ja investointien vauhdittamiseksi. Nämä ovat hyviä ja välttämättömiä uudistuksia, Torniainen korostaa.


Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422

kansanedustaja

liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja

ympäristövaliokunnan jäsen


Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös