Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

28.02.2023

Tavallista suomalaista autetaan. Kirjoitus 1.9.0222.

Hallitus sopi apupaketista, jolla helpotetaan suomalaisten arkea hintojen noustessa: paketti painottuu energian hintaan ja kansalaisten ostovoimaan. Energian hinnannousu on tosiasia koko EUn alueella ja johtuu Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan.

Sähköön kohdistuvat toimet koostuvat sähkön alvin laskusta 24:stä 10 prosenttiin, verovähennyksen kaltaisesta sähkövähennyksestä sekä pienituloisille kohdistuvasta energiakuluja helpottavasta tukimuodosta. Lisäksi pakettiin tulee muita, pienempiä toimia. Yhteensä energiapaketti on noin 800 miljoonaa euroa.

Kansalaisten huoli energian nousevasta hinnasta on kuultu. Hallituksen sopimat toimet ovat erittäin tärkeitä ja luovat turvaa talvea vasten; energian hinnannousu koskettaa miltei kaikkia suomalaisia. Samalla on kuitenkin seurattava tilannetta ja tehtävä myöhemmin lisätoimia, jos tilanne niin vaatii. Sähkön hintakattoa pitää edistää EUn kautta, Torniainen painottaa.
Ostovoiman parantamiseksi joulukuussa maksetaan tuplalapsilisät, varhaiskasvatusmaksuja lasketaan sekä tehdään muita etuuksiin liittyviä muutoksia, kuten lääkekorvausten maksukaton indeksijäädytys. Etuuksien indeksikorotuksia tuli jo aiemmin ja ne nostavat esimerkiksi monia eläkkeitä.

On tärkeää, että kaikkein pienituloisimmatkin pidetään mukana. Nyt tukea suunnataan myös niille, jotka sitä eniten tarvitsevat, Torniainen korostaa.

Hyvä, että budjettineuvotteluissa sovittiin myös välttämättömästä Itä-Suomi- paketista. Sen yksityiskohdat tulevat julki myöhemmin. Olen iloinen, että Itä-Suomen vaikea taloustilanne huomioitiin valtion budjetissa, Torniainen sanoo.

Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422
kansanedustaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös