Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

28.02.2023

Ruuhkamaksua ei tule. Julkaistu mm. Itä-Hämeessä 19.11.2022, Etelä-Suomen Sanomissa 21.11.2022, Itä-Savossa 28.11.2022.


Hallitus pääsi sopuun eduskuntaan tulevista loppuhallituskauden lakihankkeista, mikä on tärkeä asia. Sovun perusteella liikenteen ruuhkamaksua ei tule tällä hallituskaudella eli asia ei etene. Se on hyvä päätös.

Autoilu on kallistunut öljyn hinnannousun takia tällä hallituskaudella jo riittämiin eikä uusia, autoilijoita rasittavia maksuja tarvita enää lisää. Keskusta suhtautui alun alkaen koko hankkeeseen nihkeästi.

Ruuhkamaksujen hyödyllisyydestä voidaan olla montaa mieltä- tutkimuksia ja käytännön esimerkkejä on puolesta ja vastaan- mutta tällä hetkellä ruuhkia ei juurikaan Suomessa nähdä ja monien kaupunkien keskustat kamppailevatkin pikemmin näivettymistä kuin liikenneruuhkia vastaan.

Mikäli ruuhkamaksu olisi tullut mahdolliseksi, sen käyttöönotosta olisi joka tapauksessa päätetty paikallisesti.

Nyt, kun maksua ei tule, kannattaa suunnata tarmo liikenteen sujuvuuden parantamiseen, liikenneväylien kunnossapitoon ja joukkoliikenteen kehittämiseen, jotta ihmisillä on vaihtoehtoja liikkumisessaan.

Auto on monelle ihmiselle välttämättömyys. Autoilua ei voida lopettaa kokonaan eikä autoilijoita pidä syyllistää liikkumistavastaan.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös