Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

28.02.2023

Keskustan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet tyytyväisinä: Maakuntalennot jatkuvat, paikallislehdille mediatukea. Julkaistu Suomenmaassa 2.2.2023.

Hallituksen sopimassa lisätalousarviossa maakuntien lentoyhteyksien turvaamiseen aikavälillä 30.7.2023—28.4.2024 tulee 17 miljoonaa euroa Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemi-Tornion ja Kokkola-Pietarsaaren kentille.

Paikallislehtien mediatukeen tulee 7 miljoonaa euroa.

– Maakuntalentoja tarvitaan edelleen koko Suomeen. Kaikkialta Suomesta pitää olla nopea saavutettavuus Helsinkiin ja sieltä maailmalle. Pidemmällä tähtäimellä lentoliikenteen on toimittava markkinaehtoisesti. Paikallislehdillä on tärkeä tehtävä alueellisessa tiedonvälityksessä, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan keskustalainen varapuheenjohtaja Ari Torniainen painottaa.

KESKUSTANliikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenten Torniaisen, Pekka Aittakummun ja Joonas Köntän mielestä on erittäin tärkeää, että lennot maakuntiin jatkuvat ja paikallislehdet saavat postilain käsittelyn yhteydessä sovitun mediatuen.

– Keskusta on vaatinut hallituksessa, että erityisesti koronan takia vähentynyttä lentoliikennettä ja sitä kautta maakuntakenttien käyttöä on tuettu. Reittilentojen matkustajamäärät eivät ole vielä palanneet normaaliin ja tukea tarvitaan edelleen. Mediatuen avulla paikallislehtien jakelua pystytään ylläpitämään koko maassa, keskustan liikenne- ja viestintävaliokuntaryhmä painottaa tiedotteessaan.

Maakuntalentojen merkitys on alueellisesti erittäin tärkeä paikallisille ihmisille, elinkeinoelämälle ja esimerkiksi matkailulle, Aittakumpu huomauttaa.

– Kun tuemme maakuntalentoja, pidämme tärkeät maakuntakentät hengissä.

Maakuntalentoja ja -kenttiä kannattaa pitää elossa, Könttä toteaa.

– Näyttää siltä, että vuosikymmenen loppupuolella sähköinen lentoliikenne on käyttökelpoista Suomen sisäisillä lennoilla. Se voi tarkoittaa myös sitä, että lentoliikenne laajentuisi lentokenttiä alempiasteisille lentopaikoille.

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös