Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

19.06.2013

Ari Torniainen ei hyväksy Kouvolan hovi- ja hallinto-oikeuksien siirtämistä Kuopioon. Tiedote Kymen vaalipiirin tiedotusvälineille 8.3.2013.


Ari Torniainen jätti lakivaliokunnan kokouksessa hylkäysehdotuksen hallituksen esitykseen hovi- ja hallinto-oikeusuudistuksesta. Uudistuksessa Kouvolan hovi- ja hallinto-oikeudet siirretään Kuopioon ja Rovaniemen hallinto-oikeus Ouluun.

Hovi- ja hallinto-oikeuksien yhdistäminen on yksi monista Kataisen hallituksen keskittämisratkaisuista. Yksikkökokoa suurentamalla toiminta ei kuitenkaan parane laadultaan tai tehokkuudeltaan. Pitkät välimatkat tuomioistuimiin vaarantavat kansalaisten oikeusturvan.

Uudistusta perustellaan kustannussäästöillä mutta yhdistämisen seurauksena etäisyydet kasvavat ja matkustaminen lisääntyy, minkä vuoksi uudistuksesta ei koidu tosiasiallisia säästöjä. Myös uudet toimitilat lisäävät kustannuksia.
Kouvolan seutu on kärsinyt voimakkaasta rakennemuutoksesta ja työpaikkakadosta viime vuosina. Lisäksi muun muassa hätäkeskus siirrettiin Kuopioon. Seudun elinvoimaa ei pidä heikentää lisää valtiovallan toimin.
- Kouvolan hovi- ja hallinto-oikeus sekä Rovaniemen hallinto-oikeus tulee säilyttää nykyisellään ja hallituksen esitys on hylättävä, Torniainen vaatii.

Ari Torniainen,
Keskustan kansanedustaja
lakivaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös