Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

17.10.2013

Perheiden valinnanvapaus säilytettävä/ Lastenhoito perheen päätäntävallassa. Mielipidekirjoitus Etelä-Saimaa ja Kymen Sanomat 8.9.2013 , Länsi-Saimaan Sanomat ja Uutisvuoksi 10.9.2013, Joutseno 12.9.2013.

Keskustalaisen perhepolitiikan lähtökohtana on valinnanvapaus. Perheillä on paras tietämys siitä, kuinka he haluavat lastensa hoidon järjestää. Joillekin päivähoito on toimivin ratkaisu esimerkiksi työtilanteesta johtuen, toiset taas haluavat valita kotihoidon.

Perheiden on saatava itse päättää siitä, haluavatko he hoitaa lapsiaan kotona vai päivähoidossa. He myös itse päättävät, kumpiko vanhemmista voi jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Nyt hallitus puuttuu perheiden asioihin turhaan jakamalla kotihoidontuen molempien vanhempien kesken.

Joustavat ratkaisut työn ja perhe-elämän yhdistämisessä sekä lastenhoidon järjestämisessä ovat tärkeitä. Lastenhoidon muodon on vastattava ennen kaikkea lapsen tarpeisiin.

Kotihoidontuen muuttaminen puoliksi molempien puolisoiden kesken vähentää todennäköisesti sen käyttöä ja lisää päivähoidon tarvetta. Siten se saattaa lisätä myös kuntien menoja. Kunnille ei tule valtion toimesta säätää yhtään lisää menoja.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös