Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

20.12.2016

Talvirengaspakko lisää turvallisuutta. Julkaistu Uutisvuoksessa 14.12.2016, Joutseno -lehdessä ja Länsi-Saimaassa 15.12.2016 sekä Etelä-Saimaassa 16.12.2016.

Raskaille ajoneuvoille on vihdoin tulossa erittäin positiivinen uudistus, talvirengaspakko. On sitä odotettukin!

Suomessa ollaan siirtymässä vähintään 5,0 mm:n urasyvyyteen raskaiden ajoneuvojen talvirenkaissa, joita tulee käyttää joulukuusta helmikuuhun. Urasyvyys koskisi vetävien pyörien renkaita. Ajoneuvon ja perävaunun kaikilla muilla akseleilla olisi käytettävä renkaita, joiden urasyvyys olisi vähintään 3,0 mm.

Tällä hetkellä läpi vuoden voi käyttää renkaita, joiden urasyvyys on 1,6 mm. Muutos koskisi myös traktoreita, joiden rakenteellinen nopeus on yli 60 km/h.

Nykyiset Suomen talvirengassäännökset ovat Ruotsia, Norjaa ja jopa Venäjää kevyemmät mutta sääntöjen muuttuessa Suomen rengasvaatimukset menevät Venäjän ohi Ruotsin tasolle. Liikenne- ja viestintäministeriö on valmistellut talvirengaspakkoa ja siihen tarvitaan vielä EU:n hyväksyntä, jonka pitäisi tulla piakkoin.

Talvirengaspakolla on suuri merkitys tieliikenneturvallisuudelle koko Suomessa. Erityisesti Kaakkois-Suomen vilkkaalle, itärajan takaa tulevalle, rekkaliikenteelle ja laivoilta tulevalle muullekin ulkomaiselle rahtiliikenteelle uudistus on välttämätön ja se lisääkin näiden ajoneuvojen turvallisuutta teillämme.

Suomalaiset ajoneuvot täyttävät uudet vaatimukset enimmäkseen jo nyt. Toivon uudistuksen nopeaa läpimenoa ja voimaanastumista vielä tänä talvena.

Ari Torniainen
kansanedustaja, Keskusta
liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös