Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

13.02.2023

5G- verkon toimivuudesta itärajalla pitää saada oikea tieto. Julkaistu ainakin Suomenmaa 19.2.2021.


Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) kysyy kirjallisessa kysymyksessään liikenne- ja viestintäministeri Harakalle 5G-verkon epäselvästä tilanteesta toimivuudessa ja rakentamismahdollisuudessa itärajalla.

5G -mobiiliverkkoa Itä-Suomeen rakentava tekijä on YLEn haastattelussa todennut, että hyvä 5G-verkko pystytään rakentamaan jo tänä vuonna itärajalle. He lupaavat 5G:n tänä vuonna koko Etelä-Karjalan alueelle ja Kymenlaaksossa Miehikkälän ja Virolahden kuntaan. Lisäksi 5G-verkko on tulossa tänä vuonna 16 muuhun kuntaan ja kaupunkiin itärajalla. Kunnat sijaitsevat pitkin rajaa etelästä pohjoiseen.

Verkon rakentajan viesti on, että 5G:n rakentamisessa ei ole ongelmia. Traficomin mielestä tilanne ei ole edelleenkään selvä, koska Venäjä käyttää samoja taajuuksia muihin tarkoituksiin.

Nopeat yhteydet on saatava koko maahan ja ne on myös toimittava kaikkialla pätkimättä. Ristiriitaiset viestit ovat epäreiluja kansalaisille ja verkkoyhtiöille eli tarvitaan selkeät tiedot ministeriöstä, missä mennään, Torniainen painottaa.

Voiko toimivan 5G-verkon rakentaa itärajalle normaalisti? Jos toimivan verkon voi rakentaa, millä aikataululla se rakentuu? Torniainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään.


Lisätietoja: kesk / Ari Torniainen, puh. 050 5120422
kansanedustaja
eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös