Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

28.02.2023

Vastine Pentti Heinoselle. Keskusta on kantanut vastuuta niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Julkaistu Kymen Sanomat 21.12.2022.

Suomen Keskusta tuntee juurensa: ne ovat syvällä suomalaisessa maaperässä, eivätkä ole tuontitavaraa- eivät nyt eivätkä tulevaisuudessa. Keskusta puolustaa suomalaisia.


Keskusta on ollut huolehtimassa koko maan tasapuolisesta kehittämisestä. Vastuuta on kannettu niin vaikeina kuin helpompinakin aikoina yli sadan vuoden ajan. Jotkut puolueet eivät pysy kasassa edes yhtä hallituskautta.


Keskustan vaatimuksesta maatalous sai 300 miljoonan euron tukipotin vuonna 2022. Maatiloille tulee kiinteistöveron palautus vuonna 2022. Maatalouden ja teollisuuden sähkövero on alennettu EU:n minimitasolle. Ministerimme on jatkuvasti ollut vaatimassa maataloudelle suurempaa osuutta elintarvikeketjun tuloksesta- pallo tässä on kaupalla. Viljelijöiden pärjääminen ja ruokaomavaraisuus ovat Keskustan perustavoitteita, myös energiaomavaraisuus on saavutettava nopeasti.


Suomen kanta ennallistamisasetukseen ja luonnonsuojelulaki muuttuivat oikeudenmukaisemmiksi Keskustan vaatimuksesta.


Suomi pärjää mielestämme parhaiten, kun koko maa ja kaikki suomalaiset pidetään mukana eikä ketään jätetä. Tätä ohjenuoraa on tälläkin hallituskaudella noudatettu puolueemme osalta.

Keskustan puheenjohtaja Saarikko teki kesällä aloitteen Itä-Suomi- paketista, koska alueemme on kärsinyt Venäjän sodan vaikutuksista eniten. Paketti vietiin läpi hallituksessa ja hyväksyttiin eduskunnassa.


Tämän hallituksen keskustalaisten tiede- ja kulttuuriministerien aikana on lisätty paljon opiskelupaikkoja ja avattu uusia opintosuuntia maakuntiin, myös Kaakkois-Suomeen.

Keskustan vaatimuksesta on nostettu perusväylänpidon rahoitusta vuositasolla 300 miljoonalla eurolla. Teollisuuden suurinvestointeja varten on kuljetusyhteyksiä parannettu ja nyt viimeksi eduskunnan ns. jakovarasta tuli kymmeniä liikennehankkeita ympäri Suomen. Alueellista kuljetustukea on laajennettu. Yksityistiemäärärahat ovat olleet yli 20 miljoonaa euroa per vuosi ja tukiprosentteja nostetaan nyt suuremmiksi.


Tässä muutama esimerkki, mitä olemme hallituksessa ajaneet- työ jatkuu.


Ari Torniainen
kansanedustaja, Suomen Keskusta

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös